A rádi Faluért Egyesület pályázati fejlesztése, kerékpárok beszerzése, turisztikai hasznosítás céljából 

A rádi Faluért Egyesület Leader pályázaton nyert összegből műszaki fejlesztés keretében 30 db kerékpárt, és a hozzá tartozó kiegészítőket vásárolta meg. Az egyesület célja a település turisztikai fejlesztése, a zöld környezet, a helyi természetvédelmi értékek bemutatása, az aktív turizmus fejlesztése a településen és a térségben.

A rádi Faluért Egyesület 30 db kerékpárt vásárolt a hozzá való kiegészítőkkel együtt. A fejlesztés még 2012-ben valósult meg, a kerékpárokkal kapcsolatos programok 2013. június 10.-től indulnak. A fejlesztés célja, hogy a térség gazdag természeti és kulturális kincseit oly módon mutassa be gimnáziumi osztályoknak, baráti csoportoknak, valamint családok számára, hogy az értékek felkutatása is az élmény részévé váljon. A Cserhát hegység, ami Rádnál kezdődik nagyon gazdag természeti kincsekben. Ezeknek a természeti kincseknek a felkeresése, megismerése, az aktív turizmus térségi elérhetővé tétele, a közösség és a vidék fejlesztése a fejlesztés célja.
A fejlesztés létjogosultságát igazolja az a törvénymódosítás is, ami a napokban kerül a magyar Országgyűlés elé, ami a kerékpárosok számára (is) lehetővé teszi az erdei úthálózatokon való közlekedést. http://bikemag.hu/magazin/hirek/vegre-torvenyjavaslat-az-erdei-kerekparozas-tiltasanak-feloldasara
A kerékpárok kölcsönözhetővé tételére, 2013-ban „próba üzemet” tart az egyesület, a 2014-es osztálykirándulások idejére ezt a szolgáltatást már teljes mértékben elérhetővé kívánjuk tenni. Együttműködő partnerünk a Vác és Környéke TDM Nonprofit Kft.  A fejlesztéssel az egyesület kapcsolódni kíván a Cserhátban népszerű Zöldút fejlesztésekhez. Olyan túraútvonalakat, zöldutakat kívánunk kialakítani a 2014-es évre a térségben, amik a Cserhát zöld vadonjába kerekezve, élményekkel gazdag napokat teremtenek minden idelátogató turista és vendég számára.

Mottónk: „Rád Bike! Az élményért tekerni kell, a többit mi adjuk!”

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük, látogasson meg bennünket! Rád vár Rád!
Elérhetőségek:
Faluért Egyesület
2613 Rád, Petőfi út 11.
Balogh Veronika, elnök
+36-70-776-0270
faluertegyesulet@gmail.com

 

RÁD BIKE

Tudnivalók:

Tervezett Útvonalak:

Itiner

Útvonal leírások tervezet

Programinfo

Együttműködő partnerek:

  • Vác és Környéke TDM Nonprofit Kft.

Kerékpár kölcsönzés:

  • Információ
  • Megállapodás

 

 

A kerékpárok beszerzése az MVH 1433159147 számú pályázati támogatásából lett finanszírozva.

Projekt tábla